![]() |
Mangalın amansız bekçisi Zeytin |
Malzemeler ;

- 2 Adet 600 gr civarı mümkünse deniz levreği
- 1 cm kalınlığında kesilmiş sedir plakası
- Marine için gerekli malzemeler (Soya sosu,zeytin
yağı,sarımsak,kekik,defne yaprağı,kırmızı toz biber,kimyon,deniz tuzu)
Yapılışı ;
- Öncelikle 1 gece önceden sedir ağacını ,heryeri su altında kalacak şekilde suda bekletin.Ağacın suyu iyice emmesi mangalda yanmaması için çok önemli
- Baharatları yarım çay bardağı soya sosu , yarım çay bardağı zeytin yağı ve bir miktar su ile karıştırarak marine sosunu hazırlayın
- İçin temizlenmiş olarak aldığınız balığı (ben Metro market ten almayı tercih ediyorum) marine sosu ile karıştırıp 4-5 saat buzdolabında bekletin.
- Mangalı yaktıktan sonra ,sedir plakasının iki yüzünüde ızgara üstüne koyup balık üstünde yapışmasın diye ısıtın.
- Sedirin ısıtılmış ve balığı yatıracağınız yüzüne bir fırça ile zeytin yağı sürün.
- Balıkları sedirin üstünde mangala koyun,30 dk sonra ters yüz edin.Yaklaşık 1 saat sonunda balıklarınız hazır.
Bu yöntemle balık yavaş yavaş pişiyor,kesinlikle yapışmıyor ve yaş sedir ağacının aroması buharlaşarak balığın içine işliyor.Mükemmel bir lezzet kesinlikle tavsiye ederim.
Güncelleme;
Blog'um www.cahitadilkaner.com adresine taşındı yazılarımın devamına yeni adresimden ulaşabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder