İlknur usulü Fırında Pırasa ve Zeytinyağlı Bal Kabağı tarifine gelirsek ;
Fırında Pırasa ;
- 1 Kg. pırasa
- Orta boy 1 havuç
- 1 su bardağı zeytinyağı yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- Bir miktar rendelenmiş taze kaşar
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Yapılışı ,
- Pırasaları küçük küçük doğrayıp, havuçları rendeleyin
- Döküm tavada biraz zeytinyağı ile sebzeler diri kalacak şekilde kavurun
- Ayrı bir kapta yağ ,yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın
- Un , kabartma tozu ve biraz tuz ilave edin ,karışımı tekrar çırpın
- Pırasa,havuç ve rendelenmiş kaşarı karışıma ilave edin,
- Hazırlanan karışımı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine döküp, 180 derece ısıtılmış fırına verilir
- 40- 45 dk sonra hazır!
Zeytinyağlı Balkabağı;
- Kabuğu soyulmuş bal kabağı
- Zeytin yağı
- Yoğurt
- Dereotu
- Nane
- Sarımsak ve tuz
Yapılışı,
- Bal kabağını ince ince doğrayın
- zeytinyağlı tavada rengi değişene kadar kızartın
- Yoğurt dereotu,nane ve sarımsağı karıştırın.
- Tuzu ve yoğurtu kabakların üstüne döküp servis edin.
İlknur Kaner
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder