6 Ocak 2013 Pazar

Fırında Pırasa ve Zeytinyağlı Bal Kabağı

İş dönüşünde yemeğimiz hazır olsun diye yarının işini bugünden yaptık.Yeni öğrendiğim iki tarifi denedik . Amaç ; pırasa ve balkabağı yemeyen kocaya ,2 sebze çeşidi daha yedirebilmek.Sonuç ; başarılı ! Mevsimin favori iki sebzesi artık yemek repertuarımızda. :)

İlknur usulü Fırında Pırasa ve Zeytinyağlı Bal Kabağı tarifine gelirsek ;

Fırında Pırasa ;

Malzemeler ,

- 1 Kg. pırasa
- Orta boy 1 havuç
- 1 su bardağı zeytinyağı yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- Bir miktar rendelenmiş taze kaşar
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz

Yapılışı ,

- Pırasaları küçük küçük doğrayıp, havuçları rendeleyin
- Döküm tavada biraz zeytinyağı ile sebzeler diri kalacak şekilde kavurun
- Ayrı bir kapta yağ ,yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın
- Un , kabartma tozu ve biraz tuz ilave edin ,karışımı tekrar çırpın
- Pırasa,havuç ve rendelenmiş kaşarı karışıma ilave edin,
- Hazırlanan karışımı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine döküp, 180 derece ısıtılmış fırına verilir
- 40- 45 dk sonra hazır!


Zeytinyağlı Balkabağı;

Malzemeler ,

- Kabuğu soyulmuş bal kabağı
- Zeytin yağı
- Yoğurt
- Dereotu
- Nane
- Sarımsak ve tuz

Yapılışı,

- Bal kabağını ince ince doğrayın
- zeytinyağlı tavada rengi değişene kadar kızartın
- Yoğurt dereotu,nane ve sarımsağı karıştırın.
- Tuzu ve yoğurtu kabakların üstüne döküp servis edin.


 
Pazartesi yemeği hazır :)  Afiyet olsun

İlknur Kaner

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder